Underskørt eller petticoat til brudekjolen? april 13, 2019 – Slået op i: Tilbehør til brudekjolen – Tags: , , , ,

Et underskørt med masser af strut!

Skal du giftes i en af 1950’er-kjolerne fra LadyLuckDresses, vil du måske også gerne have lidt ekstra fylde under dit skørt. Et full circle skirt eller et trekvart-skørt kalder på et petticoat, som det store underskørt eller strutskørt også hedder.

Hvordan vælger du et underskørt til din brudekjole?

Underskørtet må gerne kigge ud under kanten på din brudekjole – men det må ikke være for langt. 5 centimeter og derunder er en passende længe for, hvor meget petticoat du må vise under brudekjole. Pas også på med ikke at vælge et for kort underskørt til din brudekjole. Er skørtet for kort, kommer kanten af kjolen til at bukke ind under kjolesømmen.

Hvilken farve petticoat skal du vælge til din brudekjole?

Petticoats kommer heldigvis i alle farver! Du kan vælge at gå den helt klassiske vej og sætte et hvidt petticoat eller et skørt i knækket hvid eller cremefarvet under din brudekjole.

Er der farver i din brudekjole, ser det flot ud med en kontrastfarve eller et petticoat i samme farve som mønsteret. Til en polkaprikket brudekjole med i hvid med små, røde prikker, vil det være oplagt at sætte et petticoat under i en rød farve.

Find alt det andet vintage-inspirerede tilbehør til din brudekjole her!

Hvor kan du købe petticoats?

Leder du efter et petticoat eller et underskørt til din brudekjole? Og elsker du også vintage og pinup-stilen? her får du en liste over danske og europæiske webshops på nettet, som sælger vintage petticoats i den helt klassiske stil.

Det kan være svært at købe tøj på nettet, men er du i tvivl, så undersøg om du kan returnere og køb så flere petticoats i de størrelser, du er i tvivl om.

Danske webshops

Udvalget i de danske webshops er ikke så stort som i de europæiske – til gengæld er det godt! Alle danske webshops, der er nævnt herunder, har også den fordel, at de alle har en fysisk butik. Her kan du tage ud og prøve skoene på og finde den helt rigtige størrelse!

Christabellas

Christabellas holder til på Langelinie Alle 22 i København. Butikken har et stort udvalg af kjoler og accessories, og det er også her, du kan finde petticoats og underskørter til din brudekjole.

Rockabilly-Style.dk

Den danske webshop Rockabilly-style har et pænt udvalg af petticoats – både korte og lange underskørter. Rockabilly-Style tager ofte rundt i hele landet, og du kan også besøge butikken ROCKABELLA i Odense, hvor den ligger på Reventlowsvej 42.

Rockahula

Rockahula har et mindre udvalg af 195o’er petticoats og strutskørter. Her er også både fysisk butik og webshop, men udvalget i de to kan være forskelligt. Du finder Rockahula på Istedgade 91 på Vesterbro i København.

Udenlandske webshops

NB! Alle webshops her på listen sender til Danmark.

Når du handler fra Danmark og indenfor Europas grænser, skal du i de fleste tilfælde ikke betale told af dine varer. Har du forelsket dig i et petticoat fra USA, kan det derfor godt betale sig at se, om de skulle findes i en europæisk webshop. Du kan læse mere om toldregler her.

Lindy Bop

Engelske Lindy Bop, der sælger kjoler og sko i pinup- og rockabilly-stilen, har et meget stort udvalg af petticoats i alle regnbuens farver. Her kan du finde hvide petticoats, og også rød, blå, grøn, pink og lyserød.

TopVintage

Et virkelig stort udvalg af petticoats finder du også hos hollandske TopVintage. Der er flere forskellige hvide underskørter til brudekjole at vælge imellem, med mere eller mindre strut i skørtet. Her både korte og lange petticoats i alle regnbuens farver.

Vintage Vogue

Hos tyske Vintage Vogue kan du vælge imellem flere forskellige petticoats. Her er flest lange underskørter i mange farver, men også det yndigste korte, hvide petticoat, der passer perfekt til brudekjolen. Vintage Vogue har også en fysisk butik i Lübeck, hvis du gerne vil prøve skoene på og alligevel befinder dig på de kanter.

Unique Vintage

Amerikanske Unique Vintage har et mindre udvalg af petticoats til brudekjolen – til gengæld er der virkelig flotte modeller at vælge imellem. Her finder du også det flotteste lange, hvide krinoline-skørt og store brusende skørter med mange lag tyl.

« Ideer til et billigt bryllup
Brudesko i vintage-stilen »